Een dartbord surround is altijd nodig

a brick wall with two darts and a dart on it

Een dartbord surround is meestal gemaakt van gegoten rubber of foam. Rubber is over het algemeen de populairste, dit materiaal kan lang meegaan. Deze kun je altijd in verschillende kleuren en materialen krijgen. Een surround is handig voor iedere darter. Het maakt niet uit of je een beginner of een professional bent. De randen beschermen je muren tegen afgezwaaide dartpijlen, dit kan zelfs bij de beste voorkomen! Ook beschermt het de achterkant van je dartbord. Nog een voordeel van een surround, is dat het je een rustig beeld geeft tijdens het gooien van je dartpijlen. Je concentratie verbetert en je mikt hierdoor makkelijker op het dartbord. Bij een goede dartbaan hoort een surround. Een dartbord surround kan aangeboden worden in twee soorten: Een hele surround die bestaat uit één stuk en een puzzel surround in stukjes (meestal vier) die je zelf moet samenstellen. 

Tips bij het kopen van een goed dartbord

Hieronder lees je vier tips over het kopen van een goed dartbord:

  1. Welk materiaal ga je kiezen?: Rubber komt het vaakst voor bij een surround. Dit materiaal vormt een zachte band waar je dartpijlen veilig kunnen landen. Schuim/foam is ook een optie. Dit is vooral een goedkopere optie. Hierbij zet je de surround zelf in elkaar.
  2. Eenvoudige bevestiging: Hoe strakker het dartbord surround, hoe gemakkelijker de dartpijlen eruit kunnen worden gehaald.
  3. Welk merk ga je kiezen?: Bijna alle surrounds hebben dezelfde afmetingen. De surrounds passen niet op magnetische dartborden en die van kinderen. Populaire merken zijn Bull’s, Target en Winmau.
  4. Past het bij je dartbaan?: Bepaal zelf of de surround past bij je dartbaan. Maak je dartbaan compleet met een surround die je het mooi afmaakt!

De beste dartborden

Je dartbaan is echt pas compleet wanneer je een surround hebt. Een afzwaaiende pijl kan bij iedereen voorkomen. Het is natuurlijk niet fijn als je hierdoor gaten in de muur krijgt.

Hieronder lees je welke drie dartbord surround er tegenwoordig het beste zijn:

  1. Winmau Surround: Winmau is het bekendste merk op de markt die dartborden aanbiedt. Ook de surrounds zijn populair. Kleuren als zwart, rood, groen, blauw of oranje, zijn verkrijgbaar.
  2. Unicorn Striker Surround: Een van de mooiste en uniekste surrounds die je op de markt kunt vinden. Al 25 jaar is Unicorn partner van de PDC (Professional Darts Corperation), waar door het logo mooi op het surround zit.
  3. Snakebite World Champion Edition Surround: Als je echt een unieke surround wilt, dan is deze voor jou! Snakebite is de bijnaam van de populaire darter Peter Wright. Deze surround laat je ook meteen denken aan hem, extravagant en kleurrijk.

Hierbij zie je dat je verschillende soorten en kleuren surrounds hebt. Daarom ligt de keuze altijd bij jou!

Door admin