Met het hele gezin erop uit

lighthouse on top of a mountain under a calm blue sky

Voor het hele gezin zijn er bezienswaardigheden Ameland, lekker fietsen, klimmen op de vuurtoren of ga de schitterende natuur in die het eiland heeft. Er zijn nog talloze herinneringen op te halen van voorheen, een pannenkoek eten in het pannenkoekenhuis of een speel een game in de automatenhal die er nog steeds staat. Op het eerste gezicht veel veranderd, maar als je goed kijkt is het ook weer zoals het vroeger was op het eiland.

Prachtig strand

Het strand van Ameland is is 27 km lang, en behoort tot de top van de stranden op de waddeneilanden. Je kunt er heerlijk rusten, de zandduinen en bossen achter het strand zijn mooie bezienswaardigheden Ameland waar je kunt wandelen en fietsen. Spring op de fiets en geniet van deze prachtige omgeving, maar ook op het water kun je vissen, zeilen, kajakken of vliegeren. Je hoeft je op Ameland niet te vervelen want er is meer dan voldoende te doen. 

Vier dorpjes

Het eiland heeft vier dorpjes met ieder hun eigen karakter, wel vormen ze samen de bezienswaardigheden Ameland. Het grootste dorp op het eiland is Nes, je komt hier ook aan met de boot als je het eiland aandoet. Ook vind je in het dorp de meeste winkeltjes en cafés, de oude kerktoren uit 1723 is een bezoekje zeker waard. Ballum het kleinste dorpje van het eiland is ook zeker de moeite waard, wil je echt winkelen dan is dit dorpje niet geschikt. Wel vind je er een paar cafés waar je iets kunt drinken, grootmoeders appeltaart wordt hier ook nog gemaakt. Dat kan niet anders als genieten worden.

Door admin